Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul contra fostei conduceri a federaţiei germane se va suprapune cu EURO 2024

etimg.com
minge

Procesul de evaziune fiscală de care sunt acuzaţi foşti conducători ai Federaţiei germane de fotbal (DFB) se va suprapune în ultima sa parte cu turneul final al EURO 2024, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Un tribunal din Frankfurt a confirmat luni că procedurile vor demara pe 4 martie şi cele 16 zile de judecată se vor derula până pe 11 iulie. Turneul final al EURO 2024 este prevăzut între 14 iunie şi 14 iulie în Germania.

În boxa acuzaţilor vor lua loc foştii preşedinţi ai DFB, Wolfgang Niersbach şi Theo Zwanziger, şi fostul secretar general Horst E. Schmidt. Ei trebuie să explice o plată de 6,7 milioane de euro făcută de DFB, prin intermediul FIFA, către omul de afaceri Robert Louis-Dreyfus, în schimbul organizării unei gale, care însă nu a mai avut loc.

Patru ani mai devreme, preşedintele Comitetului de organizare a CM 2006, Franz Beckenbauer, a primit aceeaşi sumă ca împrumut de la Louis-Dreyfus, care a ajuns în final într-un cont controlat de fostul oficial de vârf al FIFA, Mohammed bin Hammam.

Conform instanţei, suma de 6,7 milioane de euro apare ca o cheltuială pentru o gală a Cupei Mondiale în balanţa financiară anuală, deşi avea de fapt un alt scop şi plata nu ar fi trebuit recunoscută ca un articol ce se bucură de reducerea taxelor.

Tribunalul districtual a închis anul trecut procedurile, invocând o lege de interzicere a pedepsei duble, după ce un tribunal elveţian a închis cazul lor împotriva funcţionarilor din cauza termenului de prescripţie.

Dar această hotărâre a fost anulată de o instanţă regională superioară, iar cazul a fst retrimis la tribunalul districtual. Niersbach, Zwanziger şi Schmidt şi-au susţinut mereu nevinovăţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.