Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de achizitie a 'Cuminteniei Pamantului', reluat de Guvern

cumintenia

Guvernul a decis să reia procesul de achiziţie a sculpturii 'Cuminţenia Pământului', realizată de Constantin Brâncuşi, a anunţat, joi, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

"Astăzi, Guvernul a decis să reia procesul de achiziţie a 'Cuminţeniei Pământului'. Vom avea toate detaliile în cel mai scurt timp de la Ministerul Culturii. Anunţul ferm pe care îl fac astăzi este că acest proces de achiziţie se reia", a afirmat Suciu.

El a precizat că reluarea procesului presupune numirea unei noi comisii care să se ocupe de achiziţie şi care să facă noi evaluări.

"Toate aceste demersuri vor fi reluate şi reanalizate. Va fi un obiectiv important al Guvernului să aducă procesul la bun sfârşit. Evident că ştim preţurile şi ştim discuţiile pe care comisia anterioară le-a avut cu proprietarii acestui obiect de artă, dar cred că este un moment important cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi faptul că Guvernul doreşte să reia procesul de achiziţie", a subliniat Dan Suciu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.