Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de pace israeliano-palestinian, pe agenda discuţiilor dintre Benjamin Netanyahu şi Jared Kushner, ginerele lui Trump

PC Jewish Pulse
jared kushner

Jared Kushner, consilier al Casei Albe şi ginere al preşedintelui american Donald Trump, s-a întâlnit joi la Tel Aviv cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în cadrul eforturilor sub egida SUA de regândire a procesului de pace israeliano-palestinian, relatează agenţia DPA. Se aşteaptă, de asemenea, ca Jared Kushner să se întâlnească în cursul serii cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, în Cisiordania.

Oficiali palestinieni, inclusiv Abbas, şi-au exprimat recent mâhnirea în legătură cu demersul Washingtonului privind procesul de pace. ''Preşedintele este foarte angajat în ce priveşte obţinerea unei soluţii care să aducă pace şi prosperitate pentru toţi în această zonă'', a declarat Kushner în deschiderea întâlnirii. La întâlnire au fost prezenţi, de asemenea, emisarul american pentru negocieri internaţionale Jason Greenblatt şi adjunctul consilierului naţional pentru securitate Dina Powell, conform Agerpres.

Donald Trump a preluat mandatul vorbind despre ''un acord final'' care ar putea fi obţinut între israelieni şi palestinieni. Cu toate acestea, lideri palestinieni au exprimat critici, spunând că SUA nu s-au angajat în mod clar în ce priveşte soluţia a două state, unul palestinian şi celălalt israelian. Fostul ambasador american în Israel, Dan Shapiro, le-a declarat reporterilor în această săptămână că Netanyahu, care se confruntă cu multe investigaţii de corupţie, şi Abbas, supus unor presiuni politice palestiniene interne, nu par să fie motivaţi să participe la un proces de pace serios. În opinia lui Shapiro, SUA ar trebui ''să recalibreze'' eforturile echipei americane, de la obţinerea unui acord de pace la crearea de instituţii palestiniene şi dezvoltare economică, pentru a-i pregăti pe palestinieni pentru viitorul stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.