Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul dintre termocentrala Mintia și Garda de Mediu, amânat

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Procesul în care Complexul Energetic Hunedoara (CEH) contestă, la Tribunalul Hunedoara, o decizie a Gărzii Naţionale de Mediu prin care s-a dispus oprirea termocentralei Mintia pentru că nu ar respecta normele de mediu, a fost amânat până pe 25 septembrie, relevă datele publicate pe portalul instanţelor de judecată. 

"Hotărârea instanţei survine ca urmare a unei cereri de amânare depusă la dosar. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe data de 25 septembrie", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.


Citește și: Doliu în lumea fotbalului! A murit un fost jucător al Stelei


Garda de Mediu Hunedoara a efectuat în perioada 18-23 iunie 2015 mai multe verificări la termocentralele Mintia şi Paroşeni, din cadrul CEH, şi a stabilit sancţiuni în cazul celor doi producători de energie electrică pentru depăşirea normelor de poluare şi lipsa investiţiilor menite să protejeze mediul înconjurător. 

În procesul verbal emis atunci de Garda de Mediu, pe lângă decizia de oprire a activităţii la termocentrala Mintia, producătorul de energie a fost amendat cu 60.000 de lei pentru că funcţiona fără autorizaţie integrată de mediu. 

CEH a solicitat anularea deciziei Gărzii de Mediu, la Judecătoria Deva, însă a pierdut procesul, motiv pentru care s-a adresat cu apel Tribunalului Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.