Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul împotriva Netflix privind scena sinuciderii din '13 Reasons Why' a fost respins

netflix.com
Netflix

Un judecător federal a respins marţi procesul deschis împotriva Netflix de familia unei adolescente care s-a sinucis aparent influenţată de serialul „13 Reasons Why”, informează The Hollywood Reporter.

Judecătoarea Yvonne Gonzalez Rogers şi-a bazat decizia pe legea libertăţii de exprimare, conform news.ro.

Yvonne Gonzalez Rogers a hotărât că Netflix nu poate fi dată în judecată pentru că a recomandat serialul abonaţilor săi. „Este un caz tragic, dar, în definitiv, nu cred că stă în picioare”, a spus Gonzalez Rogers.

Procesul a fost deschis în august de John Herndon şi familia fiicei lui. A fost susţinut că spectatorii nu au fost avertizaţi corespunzător cu privire la conţinutul „13 Reasons Why”.

Netflix a argumentat în documentele depuse la tribunal că restricţiile privind conţinutul pot duce la cenzura creaţiilor şi a dat exemplu filme care cuprind astfel de scene, precum „The Perks of Being a Wallflower”, „Dead Poets Society” şi „Dear Evan Hansen”.

Compania a cerut respingerea procesului.

Serialul, bazat pe cartea omonimă, descrie, în ultimul episod al primului sezon, sinuciderea protagonistei, şi conţine o scenă în care Hannah îşi taie venele în cadă.

Netflix a anunţat în vara anului 2019 că, la sfatul unor experţi medicali, „am decis împreună cu creatorul Brian Yorkey şi producătorii «13 Reasons Why» să edităm o scenă în care Hannah îşi ia viaţa”. Scena de trei minute a fost eliminată.

Serialul de succes a fost criticat de mai multe grupuri, între care Parents Television Council (PTC), pentru că, spun ele, glorifică sinuciderea în rândul tinerilor.

PTC, care a făcut lobby pentru anularea serialului, a apreciat decizia luată de compania de streaming. „Netflix a recunoscut în sfârşit impactul dăunător pe care îl are conţinutul explicit asupra copiilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.