Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul împotriva partidului neonazist Zori Aurii începe astăzi

decizie justitie

Procesul împotriva a 69 de membri ai partidului neonazist grec Zori Aurii, dintre care toti liderii sai, judecati pentru ca ar face parte dintr-o 'organizatie criminala', a început luni, lânga Atena, în absenta presedintelui partidului si a principalilor acuzati, informeaza AFP.

Fondatorul partidului Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, si majoritatea altor deputati ai partidului erau absenti la deschiderea audierilor de la tribunal, amenajat special în incinta închisorii din Korydallos pentru acest proces istoric care va dura mai multe luni.

Niciun motiv nu a fost avansat de avocatii acestora. Nikos Michalaliakos si 'bratul sau drept' Christos Pappas trebuiau sa compara în libertate, dupa ce au efectuat, pâna la sfârsitul lui martie, 18 luni de detentie provizorie.

Alte cadre ale partidului, în prezent încarcerate, între care purtatorul de cuvânt al acestuia Lias Kasidiaris, nu au comparut în fata tribunalului compus din trei judecatori.

Circa 40 dintre cei 69 de acuzati, membri sau simpatizanti ai partidului Zori Aurii, erau prezenti, însa doar unul dintre cei 13 deputati citati sa compara si-a facut aparitia, dupa cum constata AFP.

În afara închisorii, mai multe sute de persoane - 2.000, potrivit organizatorilor - s-au reunit la apelul miscarii antirasiste, pentru a cere 'condamnarea asasinilor neonazisti'.

La procesul împotriva reprezentantilor acestui partid urmeaza sa se decida daca aceasta formatiune, pe care criza a adus-o pe scena politica a Greciei, are caracteristicile unei 'organizatii criminale' care si-a multiplicat agresiunile împotriva imigrantilor în ultimii ani.

Intrat în parlament în iunie 2012, partidul Zori Aurii si-a mentinut rezultatul în alegerile legislative din 25 ianuarie, când partidul s-a clasat pe pozitia a treia, cu 17 deputati.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.