Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul Kovesi - Antena3 bate pasul pe loc. Decizia MAJORĂ luată de magistrați

ebihoreanul.ro
justitie

Curtea de Apel Ploieşti a amânat din nou, miercuri, judecata în dosarul în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a acţionat în instanţă postul de televiziune A3 şi mai mulţi jurnalişti, acordând termen pentru data de 20 septembrie, scrie agerpres.ro

La termenul de miercuri, instanţa a pus în discuţie admisibilitatea cererii de intervenţie accesorie, depusă de firma care deţine site-ul "Lumea Justiţei" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc. 

În urma dezbaterilor, instanţa a respins ca inadmisibilă această cerere, Răzvan Savaliuc declarând recurs împotriva deciziei pronunţate în cadrul şedinţei. Totodată, jurnalistul a solicitat termen pentru studierea dosarului şi pentru lipsă de apărare, context în care, din nou, avocata lui Kovesi a acuzat părţile adverse de tergiversarea cauzei.

Fost judecător CCR acuză abuzurile DNA: 'Unde sunt înregistările din timpul filajului?'


Curtea de Apel Ploieşti a amânat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de către părţi şi depunerea dovezilor în acest sens.

Lovitură dură pentru Sebastian Ghiță: Decizia judecătorilor este clară


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 19 mai, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Ploieşti formulată de pârâţi. 

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu. 

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.