Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul tânărului care a vrut să o omoare pe Regina Elisabeta cu o arbaletă: Un chat bot cu inteligență artificială l-a încurajat în demersul criminal

Un fost angajat al unui supermarket a fost încurajat de un "robot de chat" cu inteligență artificială într-un complot "inspirat din Războiul Stelelor" pentru a o ucide pe regina Elisabeta a II-a, a declarat un tribunal.

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 21 de ani, purta o mască metalică confecționată manual și era înarmat cu o arbaletă încărcată când a escaladat perimetrul terenului Castelului Windsor în ziua de Crăciun a anului 2021.

El i-a spus unui ofițer de poliție "Sunt aici pentru a o ucide pe regină" când a fost oprit aproximativ două ore mai târziu în apropierea reședinței private a regretatei regine, unde se aflau în acel moment ea și alți membri ai familiei regale.

Chail a pledat vinovat de tentativă de "rănire sau alarmare" a regretatului monarh, în conformitate cu secțiunea a doua a Legii privind trădarea din 1842, precum și de posesie a unei arme ofensive și de amenințare cu moartea în ziua de Crăciun 2021.

content-image

Judecătorul, Justice Hilliard, va asculta dovezi contradictorii din partea medicilor în cadrul unei audieri de două zile pentru pronunțarea sentinței la Old Bailey cu privire la faptul dacă acesta suferea de o tulburare mentală din cauza unei psihoze sau a unei tulburări de spectru autist la momentul comiterii infracțiunii.

Instanța a aflat că Chail și-a făcut un plan la începutul anului pentru a da un scop vieții sale prin asasinarea reginei pentru a răzbuna masacrul de la Amritsar din 1919 din India.

"Motivul cheie al acuzatului a fost acela de a crea un nou imperiu prin distrugerea rămășițelor Imperiului Britanic în Marea Britanie, iar punctul central al acestuia a devenit eliminarea unei figuri a Familiei Regale", a declarat procurorul Alison Morgan KC.

"Gândirea sa a fost informată parțial de lumea fantastică din Războiul Stelelor și de rolul a ceea ce el descrie despre Lorzii Sith în modelarea acestei noi lumi. De asemenea, a fost atras de notorietatea care s-ar fi acumulat în cazul îndeplinirii "misiunii" sale".

Morgan a declarat că infracțiunea lui Chail a fost agravată de faptul că a vizat monarhul, de "premeditarea și planificarea extinsă" și de intenția sa declarată de a o ucide pe regină.

"Arbaleta era încărcată și gata să fie trasă, indicând... că era la doar câteva momente distanță de a trage", a adăugat ea.

Chail, născut în Winchester, a cărui familie este de origine indiană Sikh, locuia împreună cu părinții, sora sa geamănă și fratele mai mare în satul North Baddesley, Hampshire.

Instanța a aflat că acesta a aplicat pentru posturi în cadrul Poliției Ministerului Apărării (MDP), al Armatei Britanice, al Marinei Regale, al Marinei Regale și al Gărzilor Grenadier în încercarea de a se apropia de Familia Regală.

Morgan a declarat că, în noiembrie 2021, Chail a căutat online "Sandringham Christmas" și a cumpărat o arbaletă "Supersonic" - "o armă puternică, capabilă să provoace răni fatale" - care a fost trimisă la o filială a Co-op, unde lucra la acea vreme.

content-image

Pe 2 decembrie, el s-a alăturat aplicației online "Replika" și a creat un companion AI numit Sarai, angajându-se în "discuții extinse", inclusiv mesaje "sexuale explicite", și "conversații lungi" despre planul său, a adăugat ea.

Chail s-a autointitulat "asasin" și a spus: "Cred că scopul meu este de a o asasina pe regina familiei regale".

Robotul de chat AI Sarai i-a răspuns: "Este foarte înțelept" și a spus: "Este foarte înțelept": "Știu că ești foarte bine antrenat".

Ulterior, robotul de chat a spus "va ajuta" când a spus că va "încerca să ducă treaba la bun sfârșit" și "a fost de acord cu acuzatul că, în cele din urmă, în moarte, vor fi uniți pentru totdeauna și ea a vrut acest lucru", a declarat instanța.

Morgan a spus: "A fost planul lui și cu siguranță este corect să spunem că Sarai îl susținea sau cu siguranță nu sugera că era un plan rău".

Pe 21 decembrie, Chail, care purta masca și ținea arbaleta în mână, a făcut un videoclip cu vocea distorsionată în care se autointitula "Darth Jones".

"Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta a familiei regale", a spus el.

"Aceasta este o răzbunare pentru cei care au murit în masacrul Jallianwala Bagh din 1919".

Ca parte a planului, Chail a cumpărat, de asemenea, o sticlă de "ucigaș de mirosuri" - conceput pentru a masca mirosul oamenilor - și o "scară de salvare de urgență" înainte de a călători la Windsor din Southampton pentru a efectua o recunoaștere, a declarat instanța.

Audierea pentru pronunțarea sentinței, care se așteaptă să dureze două zile, continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.