Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura franceză a dispus anchetarea unui ministru, apropiat al preşedintelui Macron

liberation
macron si Richard Ferrand

Justiţia franceză a anunţat joi deschiderea unei anchete preliminare într-o afacere imobiliară în care este implicat Richard Ferrand, un ministru apropiat de preşedintele Emmanuel Macron, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Această anchetă deschisă la Brest, în vestul ţării, survine chiar în ziua prezentării către presă a unei legi privind îmbunătăţirea eticii politice promise de noul şef de stat în numele exemplarităţii.

Citeşte şi: Copii FĂRĂ copilărie. 700 de milioane dintre ei suferă de boli grave sau trăiesc în teatre de război

Susţinător al lui Emmanuel Macron încă de la începutul campaniei şi numit ministru al Coeziunii teritoriilor , Richard Ferrand a fost acuzat de săptămânalul Le Canard Enchaîne pentru o afacere datând din perioada în care conducea reţeaua de sănătate şi servicii sociale Les Mutuelles de Bretagne, între 1993 şi 2012.

content-image

În 2011, acest organism cu scop nelucrativ căuta clădiri pentru a le închiria în oraşul Brest. I-au fost prezentate trei oferte, între care una din partea unei firme imobiliare numite Saca, aparţinând avocatei Sandrine Doucen, soţia lui Richard Ferrand.

Oferta reţinută de consiliul de administraţie al Mutuelles a fost tocmai cea făcută de Sandrine Doucen, deşi - potrivit Le Canard Enchaîne - ea nu era încă proprietara imobilului propus pentru închiriere.

După aceste dezvăluiri, procurorul din Brest a spus că faptele nu constituie o infracţiune şi nu permit deschiderea unei anchete.

"După analiza unor elemente complementare", el a anunţat totuşi joi că va sesiza poliţia pentru o anchetă preliminară.

Citeşte şi: Protestele din Venezuela continuă. Cel puţin 100 de răniţi în confruntări stradale

"Această anchetă va avea ca scop adunarea oricărui element care ar permite o analiză completă a faptelor, pentru a vedea dacă acestea sunt susceptibile sau nu să constituie o infracţiune penală în materie de lipsă de probitate şi în ceea ce priveşte regulile specifice codului mutualităţii", a adăugat procurorul Eric Mathais în comunicatul său.

Miercuri, asociaţia anticorupţie Anticor a depus o plângere la instanţa din Brest, spunând că este vorba de un delict de abuz de încredere într-o afacere imobiliară.

Plângerea Anticor "îi vizează pe Richard Ferrand şi pe membrii Consiliului de Administraţie al Les Mutuelles de Bretagne, precum şi pe beneficiară operaţiunii, soţia domnului Ferrand", a precizat preşedintele asociaţiei, Jean-Christophe Picard.

Richard Ferrand a dezminţit ferm orice neregulă şi a exclus varianta demisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.