Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuroarea Adina Florea, primul interviu după ce a fost propusă la şefia DNA. Planuri mari şi opinii pe cele mai controversate subiecte

adina florea

Procuroarea Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a acordat un prim interviu după nominalizare, pentru publicaţia g4media.ro. Acesta şi-a prezentat planurile pentru un eventual mandat în fruntea DNA, dar şi câteva opinii pe subiecte controversate.

Adina Florea a vorbit despre trei măsuri urgente pe care le-ar lua la DNA: "Evaluarea activității DNA, diminuarea soluțiilor de achitare și, nu în ultimul rând, consider că este nevoie o selecție a procurorilor care își desfășoară activitatea în cadrul DNA."

CITEȘTE ȘI: Cei mai buni specialişti trag semnalul de alarmă: Virusul leucemiei, extrem de răspândit

Propunerea lui Toader pentru şefia DNA mai susţine că procurii nu îndeplinesc condiţiile constituţionale pentru independenţă. "Părerea mea este cea constituțională. Facem parte din Autoritatea Judecătorească, nu din puterea judecătorească exercitată de Înalta Curte și instanțele de judecată. Avem calitate de magistrați, dar nu facem parte din puterea judecătorească. Facem parte din autoritatea judecătorească. Asta înseamnă că nu exercităm atributele independenței judecătorești, exercităm atributele de apărare a intereselor generale ale societății", a mai declarat procuroarea.

Adina Florea afirmă că nu-şi mai aminteşte dacă a semnat vreun protest al magistraţilor cu privire la modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, însă se declară de acord cu modificările intrate deja în vigoare. "În legătură cu modificările intrate în vigoare nu am nicio obiecție. Practica reglează dacă ele sunt sau nu oportune. Eu ca procuror trebuie să aplic aceste dispoziții", afirmă Florea.

Procuroarea Adina Florea a mai spus, potrivit sursei citate, că nu consideră că activitatea de control a Inspecției Judiciare este țintită, ci își respectă obiectul de activitate.

CITEȘTE ȘI: Avertisment teribil al medicilor: Care sunt primele semne ale cancerului ovarian .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.