Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuroarea care îl cercetează pe Onea rupe tăcerea: 'Augustin Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau amenințare'

Ultima Ora breaking news

Elena Iordache, procurorul care face ancheta în dosarul în care este cercetat fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, transmite, prin intermediul Biroului de Presă al Parchetului General, că Augustin Lazăr "nu a exercitat vreo presiune sau amenințare" în cauza mediatizată. Din comunicatul acesteia un reiese dacă există presiuni din partea altor persoane.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, nu a exercitat vreo presiune sau amenințare, nu a avut atitudini contrare Codului Deontologic al Magistraților față de persoana mea, în referire la cauza mediatizată în presă”, transmite procurorul Elena Iordache prin intermediul Biroului de Presă al Parchetului General, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Cum să alegi cel mai bun ulei de măsline. Diferența dintre cel obișnuit și cel extra-virgin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că a solicitat CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la posibile fapte de natură să încalce independenţa procurorului Elena Iordache, cea care instrumentează dosarul de la PÎCCJ al procurorului Lucian Onea.

"Pe baza informaţiilor deţinute, am solicitat CSM să procedeze la sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea verificării eventualelor acte şi fapte de natură să încalce independenţa procurorului Elena Iordache. Subliniez că eventuale fapte de natură să încalce independenţa, în sensul să o împiedice în normala desfăşurare a urmăririi penale", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Reprezentanţii CSM au anunţat că solicitarea ministrului Justiţiei a ajuns miercuri la Consiliu.

De altfel, deputatul Andreea Cosma i-a transmis o adresă oficială ministrului Justiţiei, prin care îi solicită informaţii privind măsurile dispuse pentru a apăra independenţa procurorului Elena Iordache, cea care instrumentează dosarul de la PÎCCJ al procurorului Lucian Onea.

Vezi şi: Planta-minune care combate diabetul și obezitatea. Înlocuiește cu succes carnea din alimentație

„Văzând informaţiile apărute în presă în cursul zilelor de 21.05.2018 şi 22.05.2018 în sensul că asupra procurorului Elena Iordache din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar face presiuni în sensul ca aceasta să dispună o altă soluţie decât cea pe care ar intenţiona să o ia potrivit legii şi conştiinţei sale, vă solicit să-mi comunicaţi ce măsuri dispuneţi pentru apărarea independenţei procurorului de caz şi impiedicarea oricărei imixtiuni ierarhice sau de altă natură în activitatea unui procuror, care trebuie să se bucure de independenţă totală pe soluţii”, se arată în întrebarea oficială pe care deputatul Andreea Cosma i-a transmis-o lui Tudorel Toader.

Procurorul Elena Iordache, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), este cea care instrumentează dosarul în care sunt vizați procurorul Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.