Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuroarea Elena Iordache, la audieri: Scurgerile de informații trebuie gestionate cu fermitate. Luăm în calcul răspunderea penală

breaking news

Elena Iordache, care candidează pentru funcția de procuror-șef al Secției de anchetă, a declarat, în CSM, că scurgerile de informații din dosarele penale, inclusiv cele vizând magistrații, trebuie gestionate cu fermitate, fiind luată în calcul și răspunderea penală pentru astfel de fapte, scrie Mediafax.

Elena Iordache a spus, vineri, în fața membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, că vor fi cam o mie de dosare care vor fi declinate către Secția de anchetă a magistraților, precizând că procurorii acestei structuri, în număr mic, se vor confrunta cu un stoc mare de dosare.

"O altă problemă spinoasă este aceea a gestionării cu fermitate a scurgerilor de informații din dosarele penale, respectiv cele vizând magistrații, având în vedre dreptul la un proces echitabil, măsurile manageriale care urmează să fie dispuse trebuie să fie stricte, pornind de la verificări primare și luând în calcul până și răspunderea penală. Nu este de dorit așa ceva, dar este o situație pe care trebie să o luăm în calcul", a declarat Elena Iordache.

Procurorul a precizat că justiția nu este compatibilă cu etalarea "anumitor situații" din cauzele privind magistrații.

"Un al aspect vulnerabil este această pierdere a prestigiului funcției de procuror și a autorității acestuia în același timp cu încrederea publicului în justiție. Acum, această încredere este la un nivel de nedorit. Acesta este momentul în care această secție poate să redea procurorilor demnitatea și autoritatea de altădată", a completat Iordache.

Citește și: Lovitură DEVASTATOARE - Sorin Blejnar, condamnat la șase ani de închisoare .

Înterbată dacă a simțit că vreodată i-a fost afectată indepenedența, Elena Iordache a precizat: "Dacă mi-ați fi pus această întrebare acum câteva luni, aș fi spus nu. Dar pentru că îmi adresați întrebarea astăzi, o să spun da. Dar asta nu înseamnăcă nu am continuat să-mi respect demnitatea și să respect legea".

Elena Iordache este procuror la Parchetul General, ea instrumentând cazul foștilor procurori de la DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.