Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Procuror-activist, reținut de Parchetul Curții de Apel Craiova (surse)

BN breaking news justitie

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a procurorului Sorin Lia, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au confirmat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Inițial, informația a apărut în publicația Concret Olt, care notează că alături de Sorin Lia ar fi fost reținut și fostul șef al Poliției Rutiere Corabia și un om de afaceri. Cei trei sunt vizați de acuzații legate de fapte asimilate celor de corupție.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decalrat, pentru STIRIPESURSE.RO, că momentan nu pot oferi nicio informație despre acest caz.

Sorin Lia este cunoscut pentru activitatea în Asociația Inițiativa pentru Justiție, pe care o conduce alături de procurorul militar Bogdan Pîrlog. În 2022 a candidat fără succes la un mandat de membru al CSM.

Potrivit articolului 267 din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „judecătorii și procurorii pot fi percheziționați, reținuți sau arestați numai cu încuviințarea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”. Așadar, reținerea a fost încuviințată de Secția pentru procurori a CSM, condusă în prezent de procurorul Daniel Horodniceanu, implicat și el recent într-un scandal cu poliția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.