Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii brazilieni cer destituirea ministrului Mediului

Operation World
Brazilia

Ministerul Public federal al Braziliei a cerut luni destituirea ministrului pentru Mediu, Ricardo Salles, acuzat de "destructurarea protecţiei mediului" ce a dus la despădurire, incendii şi exploatare minieră ilegală, informează marţi AFP potrivit Agerpres.

Un grup de 12 procurori a cerut justiţiei să-l destituie urgent pe ministru şi să-l condamne pentru "incorectitudine administrativă" la pedepse mergând până la "pierderea funcţiei publice", "suspendarea drepturilor politice" şi plata unei amenzi.

Ministerul Public federal l-a acuzat pe Salles într-un comunicat că "a favorizat interese fără nicio legătură cu postul pe care îl ocupă" şi că a promovat intenţionat, "prin acţiuni, omisiuni şi afirmaţii", "slăbirea protecţiei mediului".

În comunicat se susţine de asemenea că ministrul, acuzat de mai multe sectoare că promovează defrişarea susţinând legalizarea de activităţi agricole şi miniere în zone protejate, este responsabil de "reducerea cu 25% a bugetului Ministerului Mediului şi de paralizia Fondului Amazonia, un fond internaţional de luptă împotriva despăduririi".

Această atitudine a lui Salles, au apreciat procurorii, "a contribuit de o manieră directă la amplificarea despăduririi şi la incendii, mai ales în regiunea amazoniană" în 2019, care au suscitat critici vehemente la nivel internaţional la adresa guvernului lui Jair Bolsonaro.

Potrivit ministrului Ricardo Salles, procurorii "dau dovadă de părtinire politico-ideologică în scopul clar de a interfera în politica publică a guvernului federal".

Pădurea amazoniană a pierdut 318.000 de kilometri păstraţi în incendiile din 2019, un record. Mai multe organizaţii de apărare a mediului au atenţionat că anul 2020 ar putea fi unul dintre cei mai distrugători pentru Amazonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.