Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii cer a patra expertiză în cazul Colectiv

colectiv

Procurorii au cerut o nouă expertiză în cazul Colectiv, declarând că primele trei rapoarte întocmite în acest caz crează confuzii.

Primele trei expertize au fost realizate de INSEMEX Petroșani, Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) și de specialiștii chimiști de la Universitatea București.

„Mai exact, sunt neconcordanțe în concluziile rapoartelor privind împrejurările în care s-a produs incendiul, sursa de inițiere a incendiului, viteza de propagare a flăcărilor, și ce a dus la favorizarea incendiului și aprinderea foarte rapidă a clubului. (...) Anchetatorii mai spun că probele de aer luate din Colectiv la data de 10 decembrie 2015 nu au fost exploatate suficient, există indicii că ar fie existat o substanță care nu este clar dacă provine din poluare sau face parte din ansamblul incendiului. Astfel, concluzia procurorilor a fost că este nevoie de o expertiză suplimentară care să lămurească toate aceste aspecte. Data impusă de procurori este de 1 aprilie, însă este puțin probabil că cele trei instituții vor reuși să realizeze noi măsurători într-o perioadă atât de scurtă de timp”, notează Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.