Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii chilieni solicită asistenţă internaţională din partea Vaticanului în cazurile a nouă membri ai Bisericii catolice din Chile

vatican

Procurorii chilieni au solicitat miercuri asistenţă internaţională din partea Vaticanului în cazurile a nouă membri ai Bisericii catolice din Chile suspectaţi de acte de pedofilie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Procurorul naţional, Jorge Abbott, a semnat astăzi o solicitare adresată statului Vatican prin care sunt cerute dosarele canonice ale acuzaţilor care fac obiectul unei anchete a ministerului public în cazuri de abuzuri sexuale comise de ecleziastici şi de laici în legătură cu Biserica catolică", a anunţat într-un comunicat Ministerul Justiţiei. 

Biserica catolică chiliană este într-un moment de tensiune după ce 158 de persoane - episcopi, preoţi sau laici care activau în cadrul său - au fost vizaţi de o anchetă pentru abuzuri sexuale asupra unor minori dar şi a unor persoane adulte începând cu anii 1960. 

În total, parchetul a identificat 266 de victime, dintre care 178 erau minori la momentul faptelor.

Citește și: Autorităţile mexicane au recuperat cutiile negre ale avionului prăbuşit imediat după decolare: 'Sunt într-o stare acceptabilă'

În cursul unei călătorii în Chile în luna ianuarie, papa Francisc l-a apărat cu fermitate pe episcopul chilian Juan Barros, suspectat că a muşamalizat faptele unui preot pedofil, declarându-se convins de nevinovăţia lui şi solicitându-le presupuselor victime dovezi de vinovăţie. 

El a prezentat apoi scuze şi l-a trimis în Chile pe Charles Scicluna, arhiepiscop de Malta, însărcinat să ancheteze în cazuri de pedofilie în rândul preoţilor, pentru a se întâlni cu victimele. 

În mai, el a invitat la Roma unele dintre victime şi i-a convocat pe toţi episcopii chilieni. Aceştia şi-au prezentat demisiile în bloc după întâlnire. Până în prezent, papa a acceptat demisiile a cinci dintre ei, printre care şi Juan Barros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.