Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii CSM au avizat propunerea conducerii DNA - Magistrații Ciprian Man și Cristian Ardelean, revocați

bihoreanul.ro
ciprian man

Secția pentru Procurori a CSM a avizat favorabil cererea conducerii DNA de revocare din cadrul Directiei a procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean, spun surse avizate. Avizul este consultativ, CSM analizând doar legalitatea solicitarii.

Nistor Călin a cerut revocarea lor după apariția unei înregistrări în care discutau despre deschiderea unor dosare pe numele unor judecători pentru a ii tine sub presiune.

De altfel, de la centru s-a demarat un control la DNA Oradea, acesta fiind aproape de final. Anterior luării acestei măsuri, cei doi magistrați au avut posibilitatea de a renunța la funcțiile din cadrul DNA.

Odata cu demararea controlului, Nistor Calin a sesizat si Inspectia Judiciara pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii din cadrul Serviciul teritorial Oradea.

Citeste si Numărul 2 din BNR readuce în discuția publică un subiect controversat - Impozit pe veniturile globale și proprietățile românilor

Dupa aparitia inregistrarii, Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justitie a deschis un dosar penal, mai multi procurori fiind chemati la audieri.

Recent, procurorul general al României spunea, într-un interviu televizat, că procurorii la care s-au identificat vulerabilități sau care au obosit ar trebui revocați, anunțând plecări la nivelul DNA și DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.