Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii de la ÎCCJ studiază, la Senat, documentele pentru dosarul Revoluției

dosar revolutie

Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) studiază, luni, la Senat, documente pentru ancheta pe care o desfăşoară în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

"Săptămâna trecută, procurorul-şef şi cu unul dintre adjuncţi au venit la Parlament, au solicitat să vadă documentaţia pe care o solicită şi locul unde pot să o studieze. Am discutat cu secretarul general al Senatului şi cred că au şi început lucrul pe dosarul Revoluţiei. Am pus la dispoziţia Parchetului toată documentaţia, care este extrem de mare, cu privire la dosarul Revoluţiei. (...) Mare parte din ea are un regim special, documente cu caracter secret, şi atunci nu le-am putut preda aşa cum s-a solicitat iniţial. Parchetul, dacă am înţeles bine, a decis să vină cu cei care fac urmărire penală să studieze şi unde este nevoie să solicite procedura de desecretizare", a afirmat, luni, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, după şedinţa Biroului permanent.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

El a precizat că dosarul Revoluţiei se află la Parchet, procurorii studiind la Senat documentele existente în dosarul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989.

"Pentru solicitarea privind studiul documentelor existente în dosarul Comisiei de anchetă, Biroul permanent, constatând că majoritatea documentelor au caracter secret, a comunicat Parchetului acest lucru şi a hotărât să pună la dispoziţie Parchetului în totalitate documentaţia respectivă la sediul Senatului. În condiţiile în care parte dintre aceste documente vor fi considerate probe utile, pertinente cauzei, Parchetul va solicita instituţiilor abilitate desecretizarea documentelor respective şi automat preluarea lor", a adăugat Chelaru.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Vicepreşedintele Senatului a menţionat că procurorul poate studia documentaţia pentru că deţine certificat de acces la astfel de informaţii.

Pe 5 septembrie, Biroul permanent al Senatului a decis să pună la dispoziţia Parchetului Militar raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluţionării dosarului Revoluţiei.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Secţia Parchetelor Militare, a solicitat Senatului să îi fie pus la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluţionării "temeinice şi legale" a dosarului Revoluţiei nr. 11/P/2014.

"Prin ordonanţa nr. 692/C2/2016 din data de 5 aprilie 2016, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a dispus (...) infirmarea ordonanţei nr. 11/P/2014 din 14 octombrie 2015 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ - Secţia Parchetelor Militare şi redeschiderea urmăririi penale în cauză. Dispoziţia de redeschidere a urmăririi penale a fost supusă, potrivit Codului de procedură penală, confirmării judecătorului de Cameră preliminară din cadrul ÎCCJ. Prin încheierea nr. 469 din 13 iunie 2016, emisă în dosarul nr. 1483/1/2016, ÎCCJ Secţia Penală a dispus confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul nr. 11/P/2014", se arată în solicitarea PÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.