Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT Constanța au destructurat o rețea de proxenetism și trafic de persoane: Capii rețelei sunt două tinere

gratii

O grupare formată din patru persoane, două femei din Constanța și alte două arestate deja pentru trafic de droguri, care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franța, a fost destructurată, potrivit mediafax.

Citește și: Întâlnire Firea - Stănescu - Neacșu - Petrea: În #echipă

IGPR a anunțat, vineri, că polițiștii din Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au făcut, în 22 ianuarie, opt percheziții în Constanța, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Activitățile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în infracțiuni de proxenetism, fapte ce ar fi fost comise în sudul Franței (Cannes, Marseille, Nice).

În urma investigațiilor a rezultat că, începând cu anul 2018, două femei, ambele de 34 de ani, din Constanța, împreună cu alte două persoane, aflate în acest moment în arest preventiv pentru trafic internațional de droguri de mare risc, ar fi exploatat sexual mai multe tinere, majore, care ar fi provenit din familii cu o situație materială precară.

Potrivit DIICOT, din cercetări a rezultat că tinerele erau recrutate din România, din familii cu o situație materială precară, destrămate sau dezorganizate și nivel de educație scăzut, apoi determinate să practice prostituția în Franța, făcând așa zise „turnee” prin diferite orașe. Ca modalitate de atragere a persoanelor cu care acestea întrețineau acte sexuale în schimbul unor sume de bani, tinerele foloseau mai multe anunțuri postate pe diferite site-uri de profil.

Tinerele care practicau prostituția utilizau doar aceste site-uri, unde trebuiau să aibă un „cont”, în care erau menționate caracteristicile fizice, orașul în care se aflau, precum și durata de timp cât se aflau în acel oraș. De asemenea, erau atașate fotografii ce ilustrau diverse tinere în ipostaze erotice.

Pentru anunțurile postate pe aceste site-uri se achita o taxă de 600 de euro pentru o lună sau 400 de euro pentru două săptămâni. Taxa diferea în funcție de tipul de promovare și putea fi plătită doar online.

„Trebuie menționat faptul că, în general, tinerele care practicau prostituția aveau conturi deschise la bănci din România, iar plata anunțurilor o efectuau online, cu cardurile aferente conturilor. Din acest motiv, conturile bancare ale persoanelor care practicau prostituția trebuiau alimentate din România cu sumele de bani necesare plății anunțurilor sau a cheltuielilor pentru plata apartamentelor închiriate în scopul practicării prostituției. Persoanele care practicau prostituția se cazau în apartamente închiriate, iar legătura cu clienții se realiza telefonic, la numerele de telefon menționate în conținutul anunțurilor. În ceea ce privește sumele de bani obținute din practicarea prostituției trebuie menționat că acestea erau trimise în România prin servicii de transfer rapid de bani”, arată procurorii.

Vineri, cele două femei au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea, împreună cu cele două persoane aflate deja în arest preventiv, să fie prezentate Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.