Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii din Franța extind ancheta asupra grupului GFG Alliance

gfgalliance.com
GFG Alliance

Procurorii francezi investighează operaţiunile grupului GFG Alliance, extinzând o anchetă în derulare asupra unui împrumut garantat de stat în valoare de 18 milioane de euro acordat pentru una dintre facilităţile din Franţa ale grupului controlat de magnatul Sanjeev Gupta, transmite Reuters.

Investigaţia procurorilor francezi se adaugă unei alte anchete demarate de Oficiul antifraudă din Marea Britanie asupra GFG Alliance, într-un moment în care acest grup încearcă să îşi refinanţeze operaţiunile după colapsul principalului său creditor, fondul Greensill Capital.

Procurorii din Paris au precizat luni că, la finele lunii iulie, au demarat o investigaţie asupra GFG pe fondul acuzaţiilor privind utilizarea necorespunzătoare a activelor companiei şi spălare de bani, preluând un dosar care a fost început de procurorii din Poitiers, vestul Franţei. Aceştia din urmă au luat în vizor un împrumut garantat de stat acordat de Greensill pentru o facilitate de producţie deţinută de GFG care realizează componente auto. Procurorii au reacţionat la plângerile angajaţilor conform cărora fondurile au dispărut după ce au fost depozitate, pentru scurt timp, la această divizie.

În replică, un purtător de cuvânt de la GFG Alliance a precizat că "GFG nu a fost înştiinţat de o astfel de investigaţie şi respinge orice aluzie privind existenţa unor nereguli cu privire la operaţiunile sale din Franţa".

Printre activele GFG din Franţa se numără şi o topitorie de aluminiu de la Dunkirk, cea mai mare facilitate de producţie de acest tip din Europa. GFG a cumpărat această topitorie în 2018 dar în prezent fondul de private equity American Industrial Partners (AIP) susţine că a preluat controlul după ce GFG a intrat în default. Alte active din Franţa ale GFG au fost deja vândute sau închise iar cele rămase sunt sub administrare juridică, potrivit Agerpres.ro.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.