Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA au depistat cea mai mare șpagă dată în familie: o rudă i-a promis că-l scapă de problemele penale

Sigla DNA

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant delict când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată în schimbul promisiunii că poate interveni pentru aceasta la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a înlătura controlul judiciar şi a obţine ulterior achitarea sau condamnarea cu suspendare, informează News.ro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 15 aprilie, a unui inculpat, pentru trafic de influenţă.

Astfel, acesta ar fi pretins, în 11 aprilie, de la o persoană (martor în cauză), trimisă anterior în judecată de către procurorii anticorupţie, suma de 20.000 de euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o, prin intermediari, asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor înlăturarea măsurii preventive a controlului judiciar şi, ulterior, achitarea sau aplicarea unei condamnări cu suspendare.

A primit bani de la o rudă a martorului

În acest context, inculpatul a primit, luni, de la o rudă a martorului suma de 20.000 de euro, fiind constatată infracţiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Marţi, el urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Persoana de la care acesta a pretins cei 20.000 de euro a fost trimisă în judecată în luna martie, când procurorii DNA au deferit justiţiei două dosare care vizează promisiuni făcute unui inculpat pentru tentativă de omor de intervenţie la magistraţi pentru ca acesta să fie cercetat în libertate şi ulterior condamnat cu suspendare. Un avocat din Baroul Ialomiţa şi alte două persoane ar fi pretins de la acesta zeci de mii de euro în acest scop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.