Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA au descins la un Consiliu Judeţean

dna

Procurorii DNA au deschis pentru a şaptea oară la CJ Hunedoara.

O echipă de procurori DNA s-a prezentat vineri dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a solicita o serie de documente necesare probării faptelor de corupţie de care este acuzat fostul preşedinte al instituţiei, Mircea Moloţ, potrivit hunedoaralibera.ro.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii au solicitat să le fie puse la dispoziţie documente financiar-contabile din perioada 2010-2014 care vizează plăţile efectuate către furnizorii de servicii şi bunuri de către fosta conducere a CJ Hunedoara.

Din datele pe care le avem, volumul de documente este unul foarte mare însă este necesar în vederea soluţionării dosarului penal nr. 173/P/2014 în care Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinere fără drept a unui document care conţine informaţii clasificate. Dosarul este instrumentat de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia. În prezent, toţi cei cinci inculpaţi din dosar se află sub control judiciar.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara, Anca Dumitra, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca procurorii DNA au ridicat documente pentru anchete derulate în 2014.

Procurorii DNA au descins prima data pe 7 noiembrie la CJ Hunedoara, iar o lună mai târziu au revenit pentru a-i retine pe preşedintele Mircea Moloţ şi pe vicepreşedintele Tiberiu Balint. În decembrie, cei doi au fost reţinuţi alături de alte trei persoane, între care se află şi ginerele lui Mircea Moloţ. Cei cinci s-au aflat în arest la domiciliu timp de 90 de zile şi, de aproape două luni sunt urmăriţi penal sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.