Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii elvețieni renunță la investigația împotriva președintelui FIFA, Gianni Infantino

Gianni Infantino

Procedurile penale împotriva președintelui FIFA, Gianni Infantino, în legătură cu afacerile sale cu fostul procuror general elvețian Michael Lauber au fost închise, au anunțat joi procurorii elvețieni, o decizie pe care Infantino a salutat-o ca pe o justificare a "noii FIFA".

Infantino a fost ales în 2016 pentru a curăța imaginea organismului mondial de fotbal FIFA, după ce a fost implicat în scandaluri de corupție, conform mediafax.

Cu toate acestea, autoritățile elvețiene au lansat proceduri împotriva lui Infantino însuși, în 2020, pentru suspiciuni de încălcare a secretului, abuz de funcție și complicitate în legătură cu întâlnirile pe care le-a avut cu Lauber.

În încheierea procedurii, procurorii au declarat că investigațiile lor au "invalidat" aceste suspiciuni.

Elvețiano-italianul Infantino, care a negat în repetate rânduri orice abatere, a declarat, citat de Reuters, că decizia reprezintă "o victorie deplină și clară pentru mine, pentru noua FIFA și pentru justiție".

"Într-adevăr și fără nicio surpriză, ancheta confirmă în mod complet și clar că am acționat întotdeauna în mod legal și corect, apărând întotdeauna exclusiv interesele FIFA și ale fotbalului", a declarat Infantino.

Autoritățile elvețiene au investigat contactele dintre Infantino și Lauber, care a demisionat din funcția de procuror general al Elveției după ce un tribunal a concluzionat că acesta a ascuns o întâlnire cu șeful FIFA și a mințit supervizorii în timp ce biroul său investiga corupția din cadrul organismului fotbalistic.

Procurorii au declarat că ancheta lor nu a scos la iveală nicio dovadă că Infantino ar fi "instrumentat" Biroul Procurorului General al Elveției "în acte sau omisiuni neobișnuite, inexplicabile, eronate sau chiar criminale".

FIFA a declarat că a luat act de decizia de închidere a procedurii "cu extremă satisfacție".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.