Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii și-au recunoscut neregulile dintr-un dosar uriaș: Ce se întâmplă cu acest caz

judecator (1)

Dosarul Lukoil a fost trimis din nou în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, după ce instanţa l-a restituit procurorilor pentru remedierea unor neregularităţi care apăreau în rechizitoriul iniţial.

Potrivit unui comunicat de presă postat, vineri, pe site-ul oficial al Ministerului Public, procurorii din cadrul PCA Ploieşti au remediat neregularităţile constatate de instanţă în luna decembrie a anului trecut şi au dispus, prin rechizitoriul din data de 22 ianuarie, trimiterea în judecată a şase persoane fizice şi a două persoane juridice.

Citește și: ”Teroristul” care a intrat cu mașina în gardul Guvernului este jurnalist: Detalii despre gestul său

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Prahova, instanţă competentă să soluţioneze cauza.

Curtea de Apel Ploieşti a menţinut, marţi, 19 ianuarie, decizia de restituire la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dosarului Lukoil, motivată de magistraţii Tribunalului Prahova, ca instanţă de fond, prin "pasivitatea totală" a procurorilor.

Citește și: Schimbări majore la Facebook: Rețeaua intră pe un nou domeniu / VIDEO

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva încheierii prin care instanţa de fond a dispus restituirea cauzei la procuror. Decizia este definitivă.

Tribunalul Prahova a dispus, în urmă cu o săptămână, restituirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dosarului Lukoil, în motivarea deciziei arătându-se că, după constatarea unor neregularităţi în privinţa rechizitoriului, procurorul a manifestat "pasivitate totală", în condiţiile în care nu a remediat acele neregularităţi şi nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă îşi menţine sau nu dispoziţia de trimitere în judecată a dosarului.

Citește și: Record pe YouTube! Clipul care a ajuns cel mai rapid la 1 miliard de vizualizări / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.