Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii intră în acțiune: angajații de la DSP au dosare penale, în plină criză de coronavirus

facebook
justitie dosar penal

Funcţionari de la DSP Dolj sunt cercetați în patru dosare penale. Ultimul dosar vizează dezinfectarea a 500 de scări de bloc din Craiova cu o substanţă care nu trebuia folosită în spaţii locuite.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 36: 'Să vină Sebi Ghiţă!'

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova fac cercetări într-un dosar penal în care sunt vizaţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, după ce 500 de scări de bloc din Craiova au fost dezinfectate cu o substanţă care nu trebuia folosită în spaţii locuite.

Biocidul a fost avizat de DSP Dolj, iar câteva zile mai târziu, funcţionarii au constatat greşeala colegilor lor, au interzis biocidul şi au oprit dezinfecţia blocurilor în oraş.

„Din conţinutul actului de sesizare s-a reţinut că în data de 25.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj au eliberat acordul de utilizare a biocidului Aldezin societăţii Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid. În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate", anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, în acest caz a fost începută şi o anchetă internă, iar funcţionarii care au avizat substanţa ar putea fi sancţionaţi cu avertisment şi chiar cu desfacerea contractului de muncă.

Este al patrulea dosar penal în care funcţionari din cadrul DSP Dolj sunt cercetaţi de procurori, după cel legat de scoaterea din carantină a unor persoane infectate cu noul coronavirus, neluarea de măsuri de autoizolare acasă a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID-19 și după ce și-au dat acordul ca mai multe persoane să iasă din carantină, după ce au avut contact cu o persoană infectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.