DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Procurorii intră în pirateria online - Un site pirat care transmite programe Digi și HBO avea peste 16 mii de abonați. Proprietarul, trimis în judecată

expirat

Un bărbat care se ocupa cu pirateria on line și transmitea ilegal pe internet programe de televiziune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), anunță, vineri, instituția.

Potrivit Parchetului de pe lângă ÎCCJ, în perioada mai 2013 – octombrie 2015, bărbatul a administrat domenii de internet cu titulatura „spice”, prin care a pus la dispoziția telespectatorilor programe de televiziune, fără consimțământul titularilor de drepturi, cum ar fi cele ale Digi și HBO.

Programele erau recepționate în România cu ajutorul unor echipamente speciale situate în București, în baza unui abonament pentru persoană fizică.

În perioada mai 2013 – octombrie 2015, prin intermediul unor societăți comerciale înregistrate în afara României pe care le controla și al site-urilor pe care le administra, bărbatul ar fi comercializat abonamente pentru servicii de televiziune ce includeau programele Digi și HBO, pe care le-ar fi distribuit către 16.858 de abonați din România și din alte 36 de țări.

”Pentru ca abonații să poată recepționa și pe televizor programele cu acces condiționat puse la dispoziție prin intermediul site-urilor, nu doar prin intermediul dispozitivelor de tip calculator, tabletă sau telefon, acesta a comandat, a comercializat și a promovat dispozitive pirat de control al accesului la programe, numite STB-uri -Set Top Box-uri, comandate din China”, susțin procurorii.

Procurorii susțin că, în perioada decembrie 2013-octombrie 2015 bărbatul ar fi comercializat direct sau prin distribuitori un număr de 2692 de STB-uri, dispozitive pirat de control al accesului la programele TV.

În total, bărbatul a încasat peste 5 milioane de lei din venituri din vânzarea de abonamente TV ce conțineau programe pentru care nu a existat niciun acord din partea titularilor drepturilor, precum și din vânzarea de STB-uri.

Procurorii arată că în cadrul acțiunilor de „ascundere” a provenienței și circulației bunurilor, bărbatul a recurs la numirea ca trezorier sau director general a unei persoane decedate din anul 2008, ”pentru a se asigura că acesta va fi singura persoană responsabilă pentru veniturile a două societăți comerciale, întocmind acte nule absolut și transferând importante sume de bani în conturile proprii în scopul achiziționării de bunuri immobile”.

Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au cerut Tribunalului București menținerea sechestrului asigurător instituit asupra conturilor, bunurilor imobile aparținând bărbatului, precum și confiscarea acestora și a sumelor de bani până la concurența sumei de 5,1 milioane de lei reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat.

De asemenea, se mai solicită instanței confiscarea extinsă a imobilelor achiziționate de către bărbat pe numele mamei sale și a altei persoane, precum și cota-parte pe care soția acestuia o deține asupra imobilelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.