Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii intră în scenă: Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Olt, unde 20 de angajaţi s-au infectat cu COVID-19

Digi 24
ambulanta

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a înregistrat joi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul focarului de COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde 20 de angajaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus după ce una dintre angajate s-a prezentat două zile la serviciu deşi prezenta simptome specifice bolii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, citat de Agerpres, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt nu ar fi făcut dovada triajului zilnic privind starea de sănătate a personalului iar o salariată a Ambulanţei s-ar fi prezentat timp de două zile la muncă având simptome de boală fără să declare acest lucru şi fără ca personalul din instituţie să se autosesizeze.

"Astfel, în perioada 21.05. - 25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul SJA Olt unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID-19 în contextul în care SJA Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constatat că o salariată a SJA Olt s-ar fi prezentat la lucru în perioada 14.05/15.05 2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul SJA să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în 18.05.2020 la Spitalul COVID-19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus", se arată în comunicat.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

La Ambulanţa Olt este în derulare şi un control al comisii mixte de verificare din care fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

În legătură cu focarul de COVID-19 de la Ambulanţa Olt au fost înregistrate 26 de infectări, la 20 de angajaţi ai instituţiei şi la şase contacţi ai acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.