Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii militari ai DNA au răspuns apelului procurorului șef - Al treilea dosar trimis în judecată în cursul acestui an

Sigla DNA

DNA anunță că procurorii militari din cadrul Direcției au sesizat instanța cu acord de recunoaștere a vinovăției în cazul unui ofițer al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți. Acesta ar fi al treilea rechizitoriu realizat de Serviciul Militar al DNA de la începutul acestui an, departament fata de care procurorul sef interimar și-a exprimat nemultumirea.

Lucian Constantin Dochian este acuzat de trafic de influentă.

"În cursul lunii februarie 2018, inculpatul Dochian Constantin Lucian a pretins și primit de la două persoane (din care una cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani) sumele de 4.000 euro și 8.900 lei, promițând în schimb că își va exercita influența asupra ofițerului de poliție care avea în instrumentare cauza respectivă, în vederea clasării acesteia.
Deoarece ancheta în acea cauză nu evolua în direcția promisă de inculpat, la data de 21 martie 2018, acesta din urmă a restituit persoanelor respective o parte din suma primită (1.000 euro), după care a încheiat orice fel de legătură cu acestea.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 4.000 euro și 8.900 lei.

Citește și Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka/ Guvernul de la Colombo anunța că este vorba despre o organizație locală

În prezența avocatului său, inculpatul Dochian Constantin Lucian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public", potrivit DNA.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Militar Timișoara.

"Eu cu serviciul militar am avut o discuţie după ianuarie şi mi-am exprimat şi eu nemulţumirea mea faţă de activitatea lor din anul anterior. Într-adevăr, volumul lor este extrem de redus. Eu sunt într-adevăr nemulţumit de activitatea lor, dar de la începutul anului au două rechizitorii. Se va vedea la calificativ pentru fiecare. Nu sunt de acord cu volumul de activitate şi într-adevăr este o problemă. Se va rezolva într-un fel sau altul", spunea Călin Nistor, intr-un interviu acordat B1TV, intrebat fiind despre activitatea procurorilor militari din cadrul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.