Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii prinşi la restaurant împreună cu Gavriş, puşi să dea cu subsemnatul - Procurorul general Scutea le-a cerut explicaţii (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
scutea

Procurorul general Gabriela Scutea le-a solicitat celor patru procurori amendaţi pentru că au fost găsiţi într-un restaurant să ofere explicaţii în scris, precizează surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Un număr de 27 de persoane au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, anunţa în urma cu patru zile un comunicat al Poliţiei. Printre aceste persoane se aflau şi adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, care era la masă cu patru procurori, inclusiv procurorii Florin Baran și Codruţ Popoiu, de la Parchetul de la lângă Tribunalul Bucureşti.

Cei doi procurori sunt cunoscuţi ca apropiaţi ai unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cum ar fi procurorul Cristian Ban. "Scăparea" în public a numelor acestora a ridicat unele semne de întrebare, având în vedere că, mai nou, normele de protecţie a datelor cu caracter personal sunt interpretate în sensul interzicerii unor asemenea comunicări.

Procurorii puşi de Gabriela Scutea să ofere explicaţii în scris ar putea suferi şi consecinţe de ordin disciplinar. Procurorul general al putea sesiza Inspecţia Judiciară pentru a se verifica dacă există indicii cu privire la săvârşirea abateri disciplinare prevăzute de art. 99, litera a) a Legii 303/2004: "Manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu."

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a reacţionat a doua zi după apariţia în spaţiul public a informaţiilor referitoare la prezenţa unor procurori la un restaurant în ciuda prevederilor legale. Instituţia considera că prezentarea publică a informaţiilor afectează imagina sa şi informa că, de fapt, cei patru procurori respectau legea, localul în care se aflau fiind deschis în condiţii legale. Detalii AICI!

La rânsul său, comisarul Radu Gavriş a declarat că nu a fost absolut nicio petrecere, ci a fost la o masă cu cinci persoane, a băut o bere după-amiază la Hanul lui Manuc, local care are o formă de terasă. "Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic”, a declarat Radu Gavriș, pentru Mainnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.