Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii ruși amenință populația, după anunțul lui Putin: Ani grei de închisoare pentru proteste anti-mobilizare

themoscowtimes.com
Moscova Rusia

Procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetăţeni cu privire la participarea la protestele anti-mobilizare, amintindu-le că ar putea risca până la cincisprezece ani de închisoare, relatează CNN, potrivit news.ro.

Potrivit declaraţiei oficiale publicate miercuri, la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o ”mobilizare parţială”, postările care conţin ”informaţii care cer participarea la acţiuni publice la Moscova şi comiterea altor acte ilegale” au fost publicate pe reţelele de socializare. .

”Parchetul din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale, precum şi participarea la acţiuni ilegale sunt pedepsite conform legislaţiei administrative şi penale actuale”, se mai arată în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatul ”fapta poate fi calificată drept infracţiune administrativă... care se pedepseşte, inclusiv sub formă de închisoare de până la 15 ani”.

Conform OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile din Rusia, peste 60 de persoane au fost reţinute în urma protestelor anti-mobilizare în 8 oraşe din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.