Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevră a procurorului general împotriva CSM. Procurorul Codruţ Olaru confirmă că a aflat doar luni despre evenimentul de la PÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
codrut olaru

Procurorul Codruţ Olaru, singurul procuror membru CSM care a participat la şedinţa de plen a Consiliului de marţi, 8 octombrie, confirmă informaţiile publicate luni seara de STIRIPESURSE.RO: a fost anunţat abia luni de şedinţa de la Parchetul General, când se ştia deja că marţi este convocat plen la CSM. Astfel, din informaţiile existente cu privire la convocarea în ultimul moment a unei şedinţe la PÎCCJ, reiese că procurorul general Bogdan Licu a pus umărul în mod conştient la sabotarea şedinţei CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut, marți, pe ordinea de zi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Este pentru a șasea oară când CSM încearcă validarea Adinei Florea la SIIJ.

Potrivit art. 27 din Legea 317/2004,  "(2) Lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri, iar lucrările secţiilor se desfăşoară în prezenţa majorităţii membrilor acestora."

De la şedinţa CSM a lipsit Ana Birchall, ministrul Justiţiei, care se află la Bruxelles, la Consiliul JAI. Vicepreşedintele CSM, Nicolae Solomon, a fost absent, pentru că se află în concediu. Dintre cei 17 membri ai CSM rămaşi, trei au ales să fie prezenţi la "întâlnirea de lucru a membriilor Secțiilor de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, Secției Parchetelor Militare și structurilor specializate".

Astfel, deşi activitatea lor, potrivit legii, se desfăşoară cu prioritate la CSM, procurorii Tatiana Toader, Mihai Ban şi Florin Deac au alegs să meargă la PÎCCJ. Prezent la şedinţa plenului CSM, procurorul Codruţ Olaru a confirmat că a fost chemat abia luni la şedinţa de la Parchetul General, în condiţiile în care plenul CSM a fost convocat oficial vineri, iar informal s-a discutat despre acest lucru chiar de miercuri.

În urma discuţiilor din plen, membrii CSM ar urma să se deplaseze la sediul Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.