Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Dan Voinea rupe tăcerea: ce rol a avut Ion Iliescu la Mineriada din 13-15 iunie

ion iliescu

Procurorul Dan Voinea, cel care a anchetat o bună perioadă de timp dosarul ”Mineriadei din 13-15 iunie” rupe tăcerea și dezvăluie ce a reușit el să afle despre acele evenimente. Informațiile lui Voinea vin în contextul în care ÎCCJ a decis redeschiderea ”Dosarului Mineriadei”, toți ochii fiind ațintiți asupra fostului președinte Ion Iliescu.

Întrebat ce rol a avut Ion Iliescu, procurorul Voinea a explicat că a fost vorba de un grup de oameni, nu doar Iliescu. „Este adevărat, el era șeful grupului de putere, dar toți cei care făceau parte din anturajul de putere al lui Ion Iliescu s-au implicat. A fost monitorizată Piața Universității. Monitorizarea a fost făcută de către cei de la Ministerul de Interne și de la SRI, dar și de Serviciul de Informații de la Armată”, a declarat Voinea, la B1 TV, în cadrul emisiunii ”Lumini și umbre”.

Mai mult, a explicat generalul Dan Voinea, cam cu două săptămâni înainte de 13 iunie au fost aduși în București, din Valea Jiului, lideri de sindicat care au fost cazați la Hotel București...”. „Cine i-a adus”, a insistat Dan Andronic. „Gelu Voican- Voiculescu, care era viceprim-ministru. El a lucrat în Ministerul Minelor, geolog, se cunoștea foarte bine cu Burtec, ministrul de atunci al Minelor, cu liderii de sindicat din Valea Jiului. Este cel care, dacă vă aduceți amine, îi primea mereu pe mineri. Că până în 13 iunie au mai fost grupuri de mineri care au venit în București pentru tot felul de revendicări și au fost bine primiți”.

 

Seara, a mai dezvăluit fostul procuror militar, veneau în Piața Universității, conduşi de Voican Voiculescu sau de Victor Atanasie Stănculescu: „Și gândeau strategii de atac împotriva manifetanților pentru eliberarea Pieței Universității. Deci n-a fost numai problema lui Ion Iliescu, toți ăștia au lucrat la acest plan. Asta s-a finalizat în ziua de 12 iunie. Chițac a prezentat modul cum s-a organizat această represiune, este un plan de atac semnat de Chițac și de generalul Diamandescu, care era atunci șeful Poliției”.

 

Întâlnirile dintre cei care au făcut parte din acest plan de represiune au fost prezidate, a mai spus generalul Dan Voinea, de Ion Iliescu și Petre Roman.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.