Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru rupe tăcerea: E o tensiune de mai mult timp între mine şi Kovesi

breaking news

Procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru a declarat marți, la ieșirea de la CSM, că nu a înțeles ce îi reproșează șefa DNA Laura Codruța Kovesi și a spus că există „o tensiune de mai mult timp” între ea și procurorul șef al DNA.

Traian Băsescu REACȚIONEAZĂ după ce procurorul Iorga a acuzat PRESIUNI în dosarul Udrea

„Nici eu nu am înţeles ce îmi reproşează Laura Kovesi. (...) Oricine beneficiază de un drept la apărare, s-a apreciat că nu este necesar să ne apărăm, avocatul meu a părăsit CSM. (...) Există o tensiune de mai mult timp între mine şi doamna procuror şef determinată, probabil, de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări. Fiind dosare în lucru, nu vă pot detalia despre ce e vorba. (...) O să vă dau un singur exemplu, este vorba de o cerere de prelungire a unei măsuri a arestului preventiv în care am întocmit un referat prin care am adus la cunoştinţă că, din punctul meu de vedere, prelungirea măsurii arestului preventiv nu se impune. Probele care fuseseră avute în vedere la momentul arestării preventive rând pe rând efectiv picaseră, martorii nu îşi mai menţineau declaraţiile, documentele privind tranzacţiile apăreau, deşi anterior se preciza că nu există acele documente, marfa care se spunea că nu există exista, situaţie în care am sesizat conducerea şi am spus că există o problemă cu cel care a făcut ancheta înaintea mea. Am întocmit şi un referat în acest sens, bineînţeles că în final rugămintea a fost, rugămintea sau presiunea mai bine spus, a fost de prelungire a acelei măsuri a arestului preventiv”, a spus Mihaela Iorga Moraru, la ieșirea de la CSM.

Ea a dat ca exemplu două dosare, unul în care a acceptat, în urma unor presiuni, să ceară prelungirea arestului preventiv pentru o persoană, deşi acest lucru nu se mai impunea. Cel de al doilea dosar se referă la Elena Udrea, în care Mihaiela Moraru Iorga a afirmat atunci că, atâta timp cât Parlamentul nu a dat aviz pentru arestare, nu se mai impune reţinerea fostului deputat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.