Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general a sesizat inspectorul șef al Poliției Române privind unele deficiențe în anchetele efectuate

gabriela scutea

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a prezentat, joi, bilanțul Ministerului Public pentru anii 2019 - 2021, în prezența mai multor oficiali din Justiției, precum ministrul Cătălin Predoiu, șefa ICCJ, Corina Corbu și a procurorilor din Adunarea Generală a procurorilor PICCJ.

Aceasta a prezentat sumar cifrele activității din ultimii trei ani și a explicat ce traiectorie va avea unitatea de parchet în viitor.

De asemenea aceasta a vorbit și despre problema pregnantă a ocupării numărului de posturi dar și despre deficiențe constatate pe baza lucrărilor primite spre analiză.

„Numărul achitărilor a scăzut iar ponderea inculpaților achitați a scăzut și ea. Ponderea restituirilor fluctuează.

În urma analizelor întocmite au fost stabilite măsuri speciale de îndrumare de către procurorii cu funcții de conducere. Indicarea problemelor de drept are menirea pentru creșterea performanței.

Nu putem asista la perpetuarea acestor deficiențe. Consider o dezamăgire profesională să descoperim superficialitate în tratarea unor cauze atât la nivelul poliției judiciare cât și a procurorilor care instrumentează cauze.

Am atras atenția inclusiv a inspectorului șef al Poliției Române.

La 52 la sută nu poți face față unor anchete profesioniste. Nu poți face față în 5 procurori la 2800 de dosare venite de la SIIJ. Vorbim de o jumătate de schemă ocupată. Adresez un mesaj procurorilor care doresc să acceadă către PICCJ și care îndeplinesc condițiile să o facă”, a transmis magistratul Scutea.

„IJ a efectuat controlul privind luarea măsurilor asiguratorii. Rezultă din analiza noastră zone ce afectează activitățile Ministerului Public. Sunt puține cazurile în care anul de sesizare e cel cu anul în care s-a efectuat infracțiune. În acest an vom face împreună cu IGPR analize pentru a stabili motivele pentru lipsa totală sau cvasi totală a rechizitoriilor din zona fiscală”, a mai arătat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.