Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Germaniei intră puternic în războiul din Ucraina: sunt investigate posibile crime de război; anunță că are dovezi concrete

investigatie

Procurorul general al Germaniei adună acum în mod sistematic informații despre posibile crime de război ale Rusiei în Ucraina. Motivul pentru aceste acțiuni a fost raportarea atacurilor asupra clădirilor rezidențiale, a spitalelor și a infrastructurii civile și a folosirii bombelor cu dispersie, a anunțat marți agenția de presă germană din Karlsruhe, relatează publicația nemțească Passauer Neue Presse. Prin urmare, a fost inițiată o așa-numită procedură de investigare a structurii, după cum a declarat pentru Passauer Neue Presse ministrul federal al justiției, Marco Buschmann (FDP).

Procuratura federală desfășoară și investigații structurale în, de exemplu, războiul civil din Siria sau crimele comise de organizația teroristă Statul Islamic (IS). Ideea este să obțină mai întâi cât mai multe dovezi posibile, fără anumiți suspecți. Refugiații sunt o sursă importantă, deoarece acum vin cu miile din Ucraina. În cel mai bun caz, aceste informații pot fi folosite ulterior pentru a iniția cercetări penale împotriva persoanelor și pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției.

Care este procedura?

Pentru ca procurorul federal german să poată urmări infracțiunile prevăzute de Codul penal internațional (VStGB), este necesară o conexiune cu Germania. În conflictul sirian, această referință este dată din nou și din nou, deoarece nu doar victimele, ci și făptuitorii și-au găsit refugiu ca refugiați.

În legătură cu războiul rus de agresiune din Ucraina, anchetatorii germani au dovezi „concrete” ale crimelor de război care au fost deja comise, se arată în comunicat. În special, se referă la suspiciunea că sunt folosite metode interzise de război (Secțiunea 11 din CCAIL), posibile crime de război împotriva operațiunilor umanitare (Secțiunea 10) și împotriva persoanelor (Secțiunea 8).

De asemenea, procurorul general primește în prezent o serie de plângeri penale cu privire la războiul din Ucraina. Unul vine, de exemplu, de la fostul ministru federal al justiției Sabine Leutheusser-Schnarrenberger și de la fostul ministru federal de interne Gerhart Baum.

Putin ar trebui să fie tras la răspundere

Multe dintre aceste reclamații cer ca președintele rus Vladimir Putin să fie tras la răspundere. Dar acest lucru este practic imposibil în Germania. În calitate de președinte, Putin se bucură de imunitate. Codul Penal Internațional pedepsește și „infracțiunile de agresiune”. Cu toate acestea, urmărirea penală de către Procurorul Federal ar Germaniei ar fi posibilă numai dacă un german duce un război de agresiune sau dacă Germania însăși ar fi atacată.

Săptămâna trecută, Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga a lansat investigații oficiale privind crimele de război din Ucraina. De asemenea, Ucraina a dus Rusia la cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite, Curtea Internațională de Justiție (CIJ), pentru încălcarea Convenției de genocid din 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.