Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Rusiei: Peste 9000 de cetățeni mobilizați ilegal s-au întors acasă

dw.com
mobilizare partiala rusia

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a declarat că peste nouă mii de cetățeni ruși mobilizați ilegal au fost întorși acasă ca urmare a controalelor de supraveghere, inclusiv din motive de sănătate.

„Prin eforturile de supraveghere, peste nouă mii de cetățeni care au fost mobilizați ilegal au fost întorși acasă, inclusiv cei care nu ar fi trebuit să fie mobilizați în niciun fel din cauza stării lor de sănătate”, a declarat șeful autorității de supraveghere în timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin, potrivit agenției ruse Interfax.

Procurorul general a menționat că procurorii au identificat o serie de deficiențe în procesul de mobilizare ca urmare a inspecțiilor lor.

„Mobilizarea nu a fost efectuată de mult timp și a scos la iveală o mulțime de probleme semnificative, ceea ce a devenit o lecție pentru mulți, făcându-i să-și reconsidere abordările privind organizarea înregistrării militare, formarea bazelor de date relevante ale militarilor”, a declarat Krasnov.

Potrivit acestuia, au apărut probleme și în ceea ce privește plata indemnizațiilor. „Acest lucru, în primul rând, s-a datorat introducerii incorecte sau introducerii îndelungate a informațiilor relevante în baza de date, blocând fonduri care au fost transferate în conturile cetățenilor atunci când acestea fuseseră deja blocate prin hotărâre judecătorească, de exemplu”, a precizat procurorul general.

El a subliniat că „în prezent, toți banii au fost aduși și problemele care apar, și cu siguranță apar, procurorii, printre altele, să le rezolve cât mai repede posibil”.

Reacția lui Putin

Vladimir Putin a declarat că susține pe deplin activitatea Procuraturii Generale de supraveghere a respectării tuturor drepturilor cetățenilor. De asemenea, președintele rus a cerut Procurorului General al Federației Ruse să continue să monitorizeze respectarea drepturilor cetățenilor mobilizați. În plus, liderul rus a remarcat că procuratura a început să monitorizeze mai bine interesele statului în economie.

Context

La sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială. Activitățile de mobilizare au început pe 21 septembrie.

La sfârșitul lunii octombrie, ministrul apărării, Serghei Shoigu, l-a informat pe președintele rus că măsurile de mobilizare au fost finalizate.

La 4 noiembrie, Putin a declarat că 318.000 de persoane, inclusiv voluntari, au fost mobilizate în cadrul „operațiunii militare speciale”. În decembrie, el a declarat că nu este nevoie de o mobilizare suplimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.