Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Venezulei spune că nu va deschide nicio anchetă împotriva preşedintelui Nicolas Maduro

teleSUR
Maduro

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a afirmat într-un interviu acordat agenţiei France Presse că nu va deschide nicio anchetă împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, acuzat de fostul procuror general Luisa Ortega că este implicat în reţeaua de corupţie din jurul grupului brazilian Odebrecht.

"Instituţia a dezminţit singură toate acestea, nu vom acţiona pe baza unor speculaţii", a declarat Saab în interviu, respingând, totodată, deschiderea vreunei anchete împotriva numărului doi la putere, Diosdado Cabello, scrie agerpres.ro.

El a spus că Ministerul Public va ancheta însă asupra plăţii unor sume de bani în Venezuela, acuzând-o pe Luisa Ortega că nu a avansat această afacere când era în funcţie, înainte de a fi destituită la 5 august de Adunarea Constituantă.

"Există numai un dosar de opt pagini" în legătură cu acest subiect, lăsând să se înţeleagă că s-a lucrat prost, chiar deloc.

La 24 august, la Brasilia, Luisa Ortega, fugită din Venezuela, a acuzat Odebrecht că i-a plătit 100 de milioane de dolari (83 de milioane de euro) lui Diosdado Cabello prin intermediul unei firme spaniole deţinute de verii săi.

Ea a mai afirmat că "statul venezuelean a plătit 300 de miliarde de dolari (249 de miliarde de euro) bani publici pentru şantiere în prezent paralizate".

Gigantul Odebrecht, unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii din America Latină, se află în centrul unui scandal de corupţie care zguduie întreg continentul, cu constituirea unui cartel prin care obţinea contracte suprafacturate şi distribuirea de sume de bani unor oameni politici de toate culorile.

Grupul a negat acuzaţiile formulate de Luisa Ortega împotriva lui Diosdado Cabello, dezminţind, de asemenea, că a primit bani "pentru şantiere nerealizate".

După ce s-a refugiat iniţial în Columbia, Luisa Ortega, fostă chavistă intrată în disidenţă, a întreprins un turneu prin America de Sud, în Brazilia, Costa Rica şi, la începutul lui septembrie, în Mexic, pentru a face cunoscute dovezile de care dispune legate de corupţia guvernului de la Caracas.

"Nu vreau să intru în polemică", a comentat Saab, "dar când cineva spune că şi-ar da foc pentru popor, că ar fi în stradă pentru a cere libertate iar oamenii o văd pe iahturi şi în avioane private, călătorind dintr-o ţară în alta într-un turneu care costă mulţi bani. Aceste contradicţii îi anulează credibilitatea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.