Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, pe făraș - avertismentul unui cunoscut politolog: 'Tudorel Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr scenariul aplicat lui Kovesi'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Augustin Lazar

Politologul Ioan Stanomir a comentat, la Digi24, anunţul ministrului Justiţiei tudorel Toader privind declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr. El spune că în spatele acestei proceduri stau „manevrele patronilor politici”.

„Dacă am observa cu toţii firul cauzal, acesta porneşte de la recomandarea domnului Dragnea de a se trimite Inspecţia Judiciară, trece prin surprizele de pe Facebook ale lui Darius Vâlcov şi sfârşeşte cu iniţiativa ministrului Justiţiei”, a spus politologul.

Stanomir apreciază că ministrul Tudorel Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr acelaşi scenariu pe care l-a aplicat în cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

De altfel, el face o comparaţie între strategia lui Tudorel Toader şi cea folosită de un alt ministru, Rodica Stănoiu.

Decizie șoc: O echipă de fotbal se retrage din campionat din cauza PSD şi a abuzurilor Jandarmeriei. Anunțul primăriei

„Scenariul pe care l-a aplicat Tudorel Toader cu atât succes, cu ajutorul Curţii Constituţionale, fireşte, în cazul Codruţei Kovesi, va fi aplicat şi lui Lazăr. Doar că de această dată circumstanţele sunt încă şi mai dramatice, pentru că aici vorbim de o ingerinţă a factorului politic în rezolvarea unei anchete în curs.

Domnia sa intervine prin intermediul acestei evaluări pentru a intimida nu doar instituţia, ci şi pe oamenii care lucrează în ea.

Este vorba de un tip de procedură care ne îndepărtează şi mai mult de standardele europene în materie.

De fapt, Tudorel Toader e identic în modul de gândire cu Rodica Stănoiu, o ministră de justiţie care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a strivi independenţa magistraţilor”, a spus Ioan Stanomir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.