Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul General, somat să-i ancheteze pe Ponta, Corlăţean şi Stanoevici

ponta corlatean

Premierul Victor Ponta, fostul ministru de externe Titus Corlăţean şi ministrul pentru Diaspora, Bogdan Stanoevici, s-au ales cu plângeri penale pentru situaţia votului din străinătate. Autoarea plângerilor penale este Monica Macovei, care îi acuză pe cei trei că au împiedicat exercitarea dreptului la vot. Pentru că în 6 zile nu a primit niciun răspuns, Macovei îl somează pe Procurorul General Tiberiu Niţu să îi comunice stadiul anchetei.

"Până la această dată, în mod surprinzător, nu am primit niciun răspuns din partea dumneavoastră, deși soluționarea acestei plângeri penale (care este, în același timp, și un denunț penal) este o problemă de siguranță națională, la baza democrației fiind votul liber, încălcat de Prim-ministrul Ponta și ceilalți. În aceste condiții, pentru informare publică, vă rog să îmi comunicați de urgență numărul dosarului penal, stadiul cercetării penale și când preconizați tragerea la răspundere penală pentru împiedicarea dreptului de a alege și pentru celelalte infracțiuni menționate. Faptele și dovezile sunt clare, mii de cetățeni români au vrut să voteze și au fost împiedicați să o facă", îi transmite Monica Macovei lui Tiberiu Niţu.

Fosta candidată independentă la Preşedinţia României aşteaptă un răspuns în cursul zilei de miercuri, 12 noiembrie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.