Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, veste proastă pentru Raed Arafat

epava elicopter

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a prezentat miercuri dimineaţă rezultatele reconstituirii accidentului aviatic de le Lacul Siutghiol.

Potrivit lui Niţu, experţii au ajuns la concluzia că strigătele de ajutor ale supravieţuitorilor prăbuşirii elicopterului SMURD puteau fi auzite de pe mal.

La sfârşitul lunii decembrie, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

La scurt timp după prăbuşirea elicopterului în lacul Siutghiol, o înregistrare video cu strigătele de ajutor ale pilotului a fost făcută publică de unul dintre martorii la tragedie. Parchetul General a cerut pe 6 ianuarie efectuarea unei reconstituiri pentru stabilirea modului de propagare, pe lacul Siutghiol, a strigătelor de ajutor provenite de la o persoană aflată pe luciul de apă, la o distanţă de aproximativ 314-315 metri de mal, respectiv de înregistrare a acestora cu ajutorul unui telefon mobil, identic cu aparatul folosit de către un martor, în aceleaşi condiţii şi împrejurări în care acesta din urmă a efectuat înregistrarea din 15 decembrie 2014.

Vezi şi: Dovada INCOMPETENȚEI MAI: Victimele elicopterului SMURD căzut strigau după ajutor / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.