Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Horațiu Radu, reales membru în Comitetul pentru Prevenirea Torturii din cadrul Consiliul Europei

gandul.info
Horatiu Radu

Procurorul Răzvan Horațiu Radu, fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiție a UE, a fost ales pentru un mandat de patru ani membru în Comitetul pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante, un organism al Consiliul Europei.

Numirea s-a făcut în urma unui vot secret în cadrul Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Horațiu Radu a mai ocupat această poziție anterior, până la expirarea mandatului în decembrie 2019.

Comitetul pentru Prevenirea Torturii este un organism independent de monitorizare, care funcționează în cadrul Consiliului Europei. CPT organizează vizite la locurile de detenţie pentru a evalua situatia persoanelor private de libertate. Delegaţiile CPT au acces nelimitat la locurile de detenţie şi dreptul de a se deplasa fără restricţii în interiorul acestor spaţii. Ei intervievează in mod confidenţial persoanele private de libertate şi comunică liber cu oricine poate le furniza informaţii. După fiecare vizită, CPT trimite un raport detaliat ţării respective. Acest raport cuprinde starea de fapt constatată de CPT, recomandările, comentarile şi eventualele solicitări de informaţii. De asemenea CPT solicită un răspuns detaliat la problemele expuse în raportul său.

Răzvan Horaţiu Radu este procuror la Parchetul General. Până în luna februarie, a fost delegat în funcţia de procuror general adjunct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.