Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Mihaela Iorga Moraru, reacție la dezvăluirile EVZ despre soțul lui Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Mihaiela Moraru Iorga

Numele fostului soț al Laurei Codruța Kovesi apare într-un dosar de corupție vizând autostrada Sibiu-Orăștie, cunoscută ca autostrada scufundată, iar ancheta a fost oprită de DNA, susțin jurnaliștii de la Evenimentul Zilei.

DNA a pornit ancheta în cazul autostrăzii la sfârșitul anului 2015, iar procuror era nimeni altul decât Mihaela Moraru Iorga, cea care a fost alungată recent din instituție de către șefa Laura Codruța Kovesi, conform sursei citate.

Conctactă telefonic de Antena 3, procuroarea Mihaela Moraru Iorga a declarat: „Nu confirm, dar nici nu infirm.”

„Cercetarea a început în forță, cu audieri, martori protejați, descinderi și alte proceduri specifice, iar, la un moment dat, ancheta a nimerit peste un cetățean numit Eduard Kovesi din Sibiu, cunoscut și sub numele de alint, Bebe. Bebe Kovesi. (...) Eduard „Bebe” Kovesi a vândut materiale de umplutură către constructorii de autostrăzi din zonă - pietriș, balastru, pământ de umplutură etc - direct sau prin intermediul unor firme înființate pe repede înainte de către alți afaceriști care nu au avut în viața lor treabă cu domeniul construcțiilor. De fapt, Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de construcții, pentru a asigura „spatele” și protecția fi rmelor de construcții, în schimbul unor milioane de euro, așa cum rezultă din datele contabile ale firmei Led Communications”, scrie EVZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.