Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul 'Portocală', lovitură GREA de la ÎCCJ

romaniatv.net
Mircea Negulescu

Procurorul, Mircea Negulescu, a primit o lovitură grea din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie Jurnalul Naţional. Judecătorii au decis să respingă recursul procurorului de la DNA Ploieşti împotriva unei decizii a CSM şi urmează să fie cercetat discipliar în trei dosare înaintate de Inspecția Judiciară.

Oxford Analytica, analiză DURĂ: 'Incompetenţa Guvernului riscă să arunce România în haos'

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, definitiv, recursul procurorului suspendat Mircea Negulescu, poreclit “Portocală”, împotriva unei hotărâri a Secției pentru Procurori în materie disciplinară a Consi­liului Superior al Magistraturii, care a decis să judece alte trei abateri disciplinare constatate de Inspecția Judiciară trimise la CSM, după suspendarea acestuia din magistratură.

Astfel, în data de 11 iulie, Mircea Negulescu a formulat, la Înalta Curte de Casație și Justiţie, o cerere de anulare a Hotărârii Secţiei pentru Procurori a CSM din 21 iulie 2017, care a luat în discuţie cererea de suspendare a jude­cării a trei cauze disciplinare care îl privesc pe același Negulescu, până la soluționarea definitivă a dosarului, aflat, de asemenea, pe rolul Instanței Supreme, vizând cererea de anulare a suspendării din magistratură.

Atunci, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea avocaților lui Mircea Negulescu, ca neîntemeiată. Mai exact, fostul procuror al DNA Ploiești nu dorea ca CSM să judece dosarele transmise de Inspecţia Judiciară, având numerele 3/P/2017, la care au fost conexate dosarele 6/P/2017 și 9/P/2017, înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunţe definitiv dacă suspendarea sa din magistratură a fost legală sau nu.

Ajuns în instanţă în 11 iulie 2017, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, recursul lui Mircea Negulescu împotriva hotărârii CSM din 21 iunie a fost luată în discuţie abia în data de 9 octombrie, când magistrații au amânat cauza, în vederea comu­nicării raportului atât al Inspecției Judiciare, cât și al motivelor de recurs, precum și pentru depunerea punctelor de vedere. Săptămâna aceasta, mai exact în 13 noiembrie, Instanța Supremă a decis să respingă acțiunea lui “Portocală”, ca inad­misibilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.