Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul special Mueller anchetează în dosarul rus şi întâlnirea de la Trump Tower

slate.com
Robert Mueller

Procurorul special Robert Mueller se concentrează asupra declaraţiilor lui Donald Trump Jr despre o întâlnire controversată cu o avocată rusă, care a avut loc în timpul campaniei prezidenţiale americane în 2016, dezvăluie The New York Times (NYT), scrie AFP. Fiul lui Donald Trump a a declarat iniţial, într-un comunicat, în iulie, că această întâlnire, care a avut loc în Trump Tower, la New York, a fost organizată cu scopul de a se discuta despre politica adopţiilor de copii cu privire la Rusia.

Acest comunicat ar fi fost redactat cu participarea directă a lui Donald Trump. Însă, în mai multe e-mailuri trimise odată cu apropierea acestei întâlniri cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, Donald Trump Jr îşi expeima interesul faţă de posibilitatea de a obţine de la ea informaţii jenante pentru rivala democrată a lui Donald Trump în cursa prezidenţială Hillary Clinton.

Potrivit unei informaţii NYT, colaboratori ai lui Robert Mueller, procurorul special care anchetează un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale, ”au interogat numeroşi responsabili de la Casa Albă” pe acest subiect, cu scopul de a stabili ”în ce măsură (Donald) Trump a supervizat procesul”.

Tot potrivit cotidianului, echipa lui Robert Mueller i-a informat pe avocaţii lui Donald Trump că acest comunicat referitor al întâlnirea cu avocata rusă ”este unul dintre zecile de subiecte despre care anchetatorii vor să discute într-o întâlnire faţă în faţă” cu preşedintele, un interogatoriu care este în curs de negociere.

New York Times adaugă că Mark Corallo, un fost purtător de cuvânt al echipei juridice a lui Donald Trump, urmează să depună mărturie că Hope Hicks, directoarea de comunicaţii a Casei Albe, ar fi putut să aibă intenţia să obstrucţioneze justiţia.

Potrivit ziarului, Hope Hicks a declarat într-o convorbire la telefon că e-mailurile lui Donald Trump Jr care au precedat întâlnirea cu avocata rusă ”nu vor ieşi niciodată”, ceea ce l-a determinat pe Mark Corallo să creadă că aceasta avea intenţia să le ascundă.

Avocatul lui Hope Hicks, Robert P. Trout, a nedat pentru cotidian că ea a declarat aşa ceva.

”Ea nu a spus vreodată aşa ceva. Iar ideea că Hope Hicks ar fi sugerat vreun moment că e-mailuri sau alte documente aveau să fie ascunse sau distruse este complet falsă”, a spus el.

Echipa lui Robert Mueller şi două anchete parlamentare caută să stabilească dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să o înfrângă pe Hillary Clinton, dacă a existat o complicitate a echipei de campanie a lui Trump cu Rusia şi dacă Trump a încercat să obstrucţioneze investigaţiile, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.