Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de automobile FERRARI, dat în judecată de moștenitorii unui celebru actor

flickr.com
ferrari steve mcqueen

Moştenitorii lui Steve McQueen au dat în judecată Ferrari, după ce producătorul de automobile a folosit numele legendarului actor pentru a vinde maşini, fără permisiunea lor şi fără a le oferi compensaţii, potrivit The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.

În 2017, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la lansarea brandului italian Ferrari, compania a scos pe piaţă o ediţie limitată de maşini numită "The McQueen", se arată în documentele depuse la o instanţă din Los Angeles, California.

Ferrari "creează o falsă percepţie că maşina a fost autorizată de familie şi că designul şi detaliile o fac un autentic automobil 'McQueen', care i-ar justifica preţul premium şi valoarea asociată produselor originale McQueen", se arată în aceleaşi documente.

După ce avocaţii familiei au făcut o plângere, Ferrari a redenumit modelul "The Actor", dar a continuat să folosească imaginea lui McQueen pe site-ul său şi în campaniile de promovare, potrivit documentelor.

Citește și: Poliţia din Rusia a arestat un bărbat care a furat 275 de tone de piese de metal de la liniile de cale ferată

Reprezentanţii Ferrari au refuzat să comenteze subiectul.

Procesul a fost intentat de fiul lui McQueen, Chadwick McQueen, şi de administratorii averii fiicei actorului, Terry McQueen, în numele nepoatei Molly McQueen.

Familia doreşte, printre altele, distrugerea tuturor materialelor promoţionale în care s-a folosit imaginea actorului, dar şi despăgubiri.

În trecut, familia actorului a colaborat cu mai multe branduri de maşini, precum Ford, care a lansat un nou model Mustang pentru a omagia automobilul pe care l-a condus Steven McQueen în filmul din 1968 "Bullitt".

Actorul Steve McQueen (1930-1980), numit "King of cool" pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, a jucat în filme precum "Marea evadare" (1963), "Cei şapte magnifici" (1960), "Inspectorul Bullitt" (1968), "Cincinnati Kid" (1965) şi "Papillon" (1973) şi a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de război "Canoniera de pe Yangtze/ The Sand Pebbles" (1966).

Citește și: Israelul a blocat din nou, până la noi dispoziţii, furnizarea de carburant şi de gaz către Fâşia Gaza

Starul american era renumit şi pentru faptul că îşi realiza singur cascadoriile din filmele în care era distribuit.

Steve McQueen a murit în Mexic, în 1980, la vârsta de 50 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.