Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de ciocolată Lindt & Sprungli a avut vânzări peste aşteptări în 2023 datorită preţurilor mari

Twitter
bomboane ciocolata

Grupul elveţian Lindt & Sprungli, producătorul bomboanelor de ciocolată Lindor şi al faimoşilor iepuraşi de ciocolată înveliţi în folie de aur, a raportat marţi o creştere organică de 10,3% a vânzărilor sale în 2023, un rezultat peste aşteptări, graţie preţurilor mai mari şi vânzărilor bune pentru pralinele sale pe toate pieţele, transmite Reuters.

Vânzările Lindt & Sprungli au urcat anul trecut până la 5,20 miliarde franci elveţieni (6,06 miliarde de dolari), de la 4,97 miliarde franci în 2022, peste aşteptările analiştilor care mizau pe vânzări de 5,18 miliarde franci. De asemenea, în 2023, Lindt & Sprungli a avut o marjă de profit operaţional de aproximativ 15,5%, potrivit Agerpres.

Compania a subliniat că cea mai mare parte a creşterii vânzărilor se datorează majorării preţurilor de comercializare, o soluţie la care a recurs pentru a contracara costurile mai mari cu materiile prime, în special la ingredientul de bază, cacao. Industria ciocolatei se confruntă în prezent cu preţuri istorice la cacao. La bursa de la New York cotaţiile futures la cacao au urcat în 2023 la cel mai ridicat nivel din ultimii 46 de ani şi analiştii se aşteaptă să rămână puternice în 2024.

În schimb, Lindt & Sprungli a precizat că schimbarea în franci elveţieni a veniturilor în alte valute a avut un impact negativ de 4,4% asupra vânzărilor sale. În ultimele 12 luni, francul elveţien s-a apreciat cu aproape 8% în raport cu dolarul american şi cu 5% în raport cu moneda euro, ceea ce a creat presiuni asupra companiilor, precum Lindt, care obţin majoritatea veniturilor pe pieţele din America de Nord şi Europa dar raportează rezultatele în franci elveţieni.

Pentru 2024, producătorul de ciocolată mizează pe o creştere organică a vânzărilor cuprinsă între 6% şi 8% precum şi pe o creştere a marjei de profit operaţional cuprinsă între 20 până la 40 de puncte de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.