Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast renunţă la disponibilizarea a 8,9% din forţa de muncă

teraplast

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast a anunţat că renunţă la disponibilizarea a 8,9% din forţa de muncă, decizie luată în urma şedinţei Consiliului de Administraţie de joi şi a finalizării procesului de consultări cu sindicatul, relatează news.ro

"În urma şedinţei Consiliului de Administraţie TeraPlast din 28 mai 2020 şi a finalizării procesului de consultări cu sindicatul companiei, TeraPlast SA aduce la cunoştinţa acţionarilor şi potenţialilor investitori decizia finală pe tema planului de disponibilizări anunţat în 11 mai 2020. Asfel, ca urmare a finalizării consultărilor şi a analizelor interne, precum şi datorită evoluţiei recente a cererii, TeraPlast nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forţa de muncă a companiei", precizează compania.

Reprezentanţii companiei spun că măsurile implementate până acum au redus semnificativ impactul asupra locurilor de muncă.

"Perioada prin care mediul de afaceri trece este caracterizată de un grad ridicat de incertitudine şi nu se poate compara cu nimic din ce a fost până acum. Provocarea majoră este capacitatea de adaptare şi de a răspunde optim nevoilor companiilor grupului, ale angajaţilor, partenerilor şi acţionarilor noştri. Măsurile implementate până acum au adus rezultate, iar evoluţia recentă a afacerilor ne-a ajutat să reducem semnificativ impactul asupra locurilor de muncă. Estimăm că rezultatele primului semestru vor fi cu 15% peste cele înregistrate în primul semestru din 2019, cu o profitabilitate îmbunătăţită", a declarat Alexandru Stanean, director general al Grupului TeraPlast.

Grupul TeraPlast estimează afaceri de peste 470 milioane de lei în primul semestru, cu 15% mai mult decât în primul semestru din 2019. EBITDA estimată marchează o creştere de 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 47 milioane de lei, în timp ce marja EBITDA este estimată la 9,8%, o evoluţie de peste 1% faţă de semestrul 1 din 2019.

Principalele surse de creştere pentru rezultatele estimate sunt reprezentate de fabrica TeraSteel Serbia şi evoluţia pozitivă a lucrăilor de infrastructura pentru linia de business Instalaţii, a TeraPlast.

"Estimările anunţate de către grup au caracter estimativ şi pot suferi modificări în raportul financiar semestrial care va fi publicat, conform calendarului financiar, în 27 iulie 2020", arată compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.