Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul turc al tramvaiului care a luat foc în Timişoara investighează cauzele incidentului

Agerpres
tramvai timisoara

Producătorul turc de tramvaie Bozankaya îi asigură pe timişoreni că va investiga condiţiile în care la sistemul de frânare al unui tramvai cu călători, aflat în mers pe un bulevard din zona centrală a municipiului Timişoara, a izbucnit un incendiu, miercuri seara, informează Agerpres.

"Îi asigurăm pe cetăţenii Timişoarei că vom investiga amănunţit condiţiile în care s-a petrecut acest incident neplăcut, iar la finalizarea verificărilor, vom prezenta raportul tehnic detaliat. Pentru Bozankaya, cel mai important lucru este să proiecteze şi să realizeze vehicule care pun accentul pe securitatea şi siguranţa pasagerilor, care nu s-au aflat niciodată în pericol, în niciun oraş în care ne-am livrat produsele. Toate piesele utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni importanţi şi recunoscuţi la nivel mondial. Conform constatărilor preliminare, caroseria tramvaiului nu a fost afectată", au declarat reprezentanţii companiei, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Până la finalizarea raportului, Bozankaya va verifica toate tramvaiele din Timişoara pentru a vedea dacă funcţionează în parametri optimi.

ISU Timiş a intervenit, miercuri seara, pentru stingerea unui incendiu produs la sistemul de frânare al unui tramvai cu călători, care circula pe bulevardul Revoluţiei din Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că la sosirea echipelor la locul evenimentului s-a constatat faptul că erau degajări de fum la nivelul sistemului de frânare şi aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat, fără a se înregistra victime.

În urma incendiului au ars materialele combustibile ale sistemului de frânare.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.