DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Producția de gaze naturale lichefiate ia avânt: Se fac profituri uriașe, însă SUA poate înlocui doar jumătate din ce livrează Gazprom în Europa

GNL gaz natural lichefiat

Producția de gaze naturale lichefiate (GNL) în Statele Unite ia avânt ca urmare a creșterii prețurilor la gaze pe piețele mondiale, potrivit S&P Global Platts.

În Statele Unite, este pus în funcțiune terminalul Calcasieu Pass, cu o capacitate de 12 milioane de tone pe an de GNL. Terminalele Golden Pass (12 milioane de tone), Plaquemines LNG (13,3 milioane de tone), Corpus Christi (11,5 milioane de tone) sunt în construcție. Finalizarea proiectelor este planificată pentru 2023/25. Volumul total de GNL produs în SUA va fi de 49 de milioane de tone/an. Aceasta reprezintă aproximativ 50% din livrările Gazprom către Europa în 2021.

Proiectele Lake Charles, Driftwood LNG, Freeport Terminal Line 4, Texas LNG și Rio Grande LNG sunt în curs de studiu în acest moment. Capacitatea lor totală va fi de 80 de milioane de tone/an. Dacă aceste proiecte reușesc, atunci, teoretic, SUA pot acoperi cea mai mare parte a nevoilor de gaze ale UE. Însă această cantitate nu va acoperi cererea de pe alte piețe.

Costul gazului în SUA la hub-ul Henry pentru comercianții cu contracte pe termen lung este de aproximativ 511 dolari pe 1.000 m3. Prețul spot al GNL la același terminal este acum de aproximativ 2 734 de dolari pe 1 000 m3. Traderii care au contracte pe termen lung pentru producția de GNL câștigă acum peste 2.200 de dolari pe 1.000 m3 prin vânzarea directă a gazului de la terminal.

Cu o astfel de diferență de prețuri, fluxul de numerar al traderilor care primesc GNL de la un proiect precum Freeport într-un an ar putea fi de aproximativ 29 de miliarde de dolari, în timp ce costul construcției uzinei în sine este de 12,5 miliarde de dolari.

În timp ce inflația ridicată și întreruperile induse de pandemii în lanțurile de aprovizionare fac imposibilă ținta anterioară de 600-800 USD/t de cost unitar pentru construcția de instalații de GNL în SUA, chiar și un cost de 3 ori mai mare la prețurile actuale ar permite ca noile proiecte să devină profitabile în 12 luni sau chiar mai puțin.

Accidentul de la terminalul Freeport din 8 iunie a dus la o reducere a producției de GNL. Acest terminal furniza aproximativ 23% din tot GNL-ul produs în Statele Unite. Ca urmare a unei suprapresiuni în conducta de la rezervor la terminalul de export offshore, GNL s-a scurs și s-a aprins. Vestea accidentului a fost unul dintre catalizatorii pentru creșterea în continuare a prețurilor la gaze în Europa. Această știre a avut un impact puternic asupra volumului de investiții direcționate pentru construcția și modernizarea terminalelor GNL din SUA.

Piața energetică europeană este acum cucerită de companiile din SUA și Marea Britanie. Propunerea Turciei de a crea un hub de gaze pe teritoriul său vizează, de asemenea, piața europeană. SUA și Marea Britanie lucrează de mai bine de 10 ani pentru a împinge cumpărătorii europeni să renunțe la contractele pe termen lung cu Gazprom. Energia verde a servit drept operațiune de acoperire pentru atingerea acestui obiectiv. Pe măsură ce aceștia au fost scoși, prețurile spot de pe bursă au crescut. Iar acum, SUA măresc livrările de GNL, profitând de prețurile ridicate. Dar pentru a satisface cererea de GNL în Europa, este necesară creșterea și modernizarea producției în Statele Unite. În condițiile actuale, toate costurile asociate cu acest lucru vor fi plătite din buzunarul consumatorilor europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.