Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a crescut cu 5% în UE, în septembrie, dar România a avut una dintre cele mai semnificative scăderi de 3,7%

masti productie

Producţia industrială a crescut cu 5,2% în zona euro şi cu 5% în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, iar statele membre Slovacia, Portugalia, Cehia şi România au înregistrat cea mai semnificativă scădere, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, au fost în Irlanda (45,4%), Belgia (23,1%) şi Lituania (19,6%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 4,9%), Portugalia (minus 4,8%), Cehia (minus 4%) şi România (minus 3,7%).

În cazul UE, producţia de bunuri de folosinţă imediată a crescut cu 8,3%, cea de bunuri intermediare cu 5,6%, cea de bunuri de capital cu 4%, iar producţia de energie a urcat cu 2,8%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 1,9%.

În septembrie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,5% în Uniunea Europeană, după ce în august s-a înregistrat un declin de 1,7% în zona euro şi de 1,5% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în septembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Estonia (5,3%), Lituania (4,3%) şi Belgia (3,7%), iar cele mai semnificative scăderi în Danemarca (minus 5%), Cehia (minus 3,2%) şi Austria (minus 3%).

România a înregistrat în septembrie o scădere lunară de 2% a producţiei industriale, după un declin de 0,4% luna precedentă.

În cazul UE, producţia de bunuri de capital a scăzut cu 0,9%, cea de bunuri intermediare a rămas stabilă, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a urcat cu 0,8%, iar producţia de energie şi cea de bunuri de folosinţă imediată au crescut fiecare cu 0,4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.